De ce prefera romanii litoralul bulgaresc ?

M-am gandit sa abordez acest subiect pentru ca si eu fac parte din categoria celor care prefera sa isi petreaca vacanta la bulgari decat in tara . Probabil se vor gasi oameni sa ma critice ca vezi doamne in loc sa laud litoralul romanesc, il laud pe al vecinilor . Pai si ce sa fac? Sa ma apuc sa mint? Sa spun ca la noi e superb cand de fapt nu e asa??

De ce aleg sa merg la bulgari ? Simplu ! Curatenie ,liniste ,preturi mici !

Anul trecut am fost in Sunny Beach . Foarte frumoasa statiunea . Cazarea nu prea am nimerit-o , am ales all inclusive ca na zic sa fie totul la indemana … dar nu prea mi-a placut . Oricum pentru ca stateam toata ziua la plaja nu apucam sa prind decat micul dejun . Camera era ok dar pentru ca era un hotel mare , cazau copii care erau in tabara sau nu stiu , erau foarte multi copii. Eu cand spun „vacanta” spun liniste nu „scandal”… eh nu prea a fost liniste …

Plaja curata ,mare, sezlongurile sunt asezate la distanta cat sa ai putina intimitate . La Eforie de exemplu … ca Eforie Nord frecventam … Erau atat de apropiate sezlongurile ca la un moment dat mi-am dat seama ca daca nu am grija cand ridic picioarele il murdaresc de nisip pe domnul care sta in spatele meu …

Rar vezi vanzatori ambulanti si cand mai vine cate unul nu urla cat sa te apuce nervii ,nu trece la fiecare 10 minute ,nu deranjeaza . La Eforie fac un fel de spectacol ,prost cu aceleasi replici rasuflate de ani de zile , replici la care mai rade doar tata Floarea care nu a mai fost la mare de acum 10 ani ..

Curatenia pe plaja este exemplara . Eu de exemplu ca sa nu fac cate un drum ori de cate ori terminam o doza de suc sau vreun pachet de biscuiti ,am adunat toate gunoaiele intr-o punga si le-am pus in palaria de soare ca sa nu le ia vantul , a trecut pe langa mine tipul care incasa banii pe sezlonguri cu un sac menajer dupa el si strangea gunoaiele de pe la lume , efectiv mi le-a cerut … Oamenii chiar intretin curatenia . E drept am mai vazut si oameni care fumeaza pe plaja si sting tigarea in nisip , coincidenta sau nu erau romani de ai nostrii… tine de educatie pana la urma..

Anul asta am dat o fuga pe la Nisipurile de aur . E ok dar mai frumos este in Sunny Beach. La nisipuri costa 30 de leva 2 sezlonguri cu o umbrela , in zona unde am fost eu cazata cam la iesirea din nisipuri spre Sf Constantin si Elena , am avut iesire la plaja Cabacum unde 2 sezlonguri si o umbrela au fost 10 leva, super ieftin si liber . La ora 12 aproape toata plaja era a mea :))

In Sunny beach pe plaja Cacao (care e cea mai cunoscuta ) cam tot atat am dat pe sezlonguri in jur de 30 de leva iar pe plaja Chaika in jur de 24 de leva.

La Nisipuri ai mai multe sanse sa dai de oameni care cunosc limba romana in Sunny beach sansele scad :))

Recomand in Nisipuri hotelul Brigantina si Exotica iar in Sunny Beach , hotel Bora Bora.

Nu recomand sub nici o forma Grand Hotel Oasis din Sunny Beach !

Cam atat . Voi ce preferati ? Litoralul nostru sau al vecinilor?

One Reply to “De ce prefera romanii litoralul bulgaresc ?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *