Albirea dinților acasă

În ziua de azi lumea este obsedată să facă cumva să obțină acei dinți super albi, cam așa cum e faianța… Genul ăla de alb pe care-l vezi și pe intuneric.. Mie NU îmi place, mi se pare că arată foarte artificial. De fapt chiar este artificial dacă alegi să îți pui fațete .

Eu nu mi-am făcut nici o albire la cabinetul stomatologic și totuși am dinții albi mai ales că beau zilnic cafea. Nu fumez, vin roșu beau ocazional.. deci ar trebui să am dinții galbeni și totuși nu îi am. 😀

Cum fac? În primul rând mă spăl pe dinți de 2 ori pe zi, ceea ce e obligatoriu indiferent că vrei dinți albi sau nu… folosesc pastă de dinți Parodontax Complete Protection Whitening. Nu, nu îmi sângerează gingiile, nu am parodontoză. În opinia mea dar și a medicului meu stomatolog nu trebuie să ai probleme cu gingiile ca să folosești parodontax. Mie mi se pare cea mai bună pastă de dinți de pe piață. Am folosit și Lacalut, dar nu mi se pare la fel de ok…

Dacă folosești o periuță normală… recomand să treci pe una electrică. Cele mai bune sunt cele de la Oral-B. Curăță mult mai bine dinții .

Pe lângă periaj, apa de gură și ața dentară, ocazional mai apelez și la alte metode…

Bicarbonatul de sodiu 

Of aici e o întreagă poveste… unde unii medici spun „nu e bine să-l folosiți că atacă smalțul. ” E da? Dacă afectează de ce îl folosesc și medicii în cabinete? Interesațivă de periajul profesional și Air Flow ce sunt și cum se fac și o să vedeți că apare și bicarbonatul în această procedură. Chiar și în pasta de dinți este prezent acest ingredient.

Eu folosesc bicarbonat cam o dată pe lună sau mai rar. Așa pur și simplu nu stins cu oțet sau zeamă de lămâie.. Pui periuța în bicarbonat și îți perii dinții. Clătești bine și o să vezi diferența .

Lămâia 

Sincer, ideea asta cu lămâia mi-a venit în timp ce citeam un articol despre cum să ameliorezi petele închise de pe piele rămase de la cicatrici de exemplu. Și am zis… dacă deschide culoarea pielii în timp oare nu ajuta și la albire?

Uite ca ajută. Cele mai bune rezultate le-am avut folosind lămâia. Tai o felie de lămâie (mai e nevoie să spun că speli lămâia înainte să o tai?:)) ) și pur și simplu o pui pe dinți, e ciudată expresia dar trebuie să „îți freci” dinții cu felia de lămâie, e un fruct până la urmă nu are cu ce să îți afecteze dantura. Bine nu te apuca să îți freci dinții în fiecare zi că na.. fiind acidă e posibil să îți dăuneze. O dată la 2-3 săptămâni cât să îți menții dinții albi eu zic că e suficient.

Sarea

Măi… am încercat și cu sare. Dar se vede clar că are efect dar părerea mea e că zgârie smalțul. În timp poți dezvolta sensibilitate dentară.. Nu prea aș recomanda sarea .

Cam așa îmi mențin eu dinții albi, am făcut această postare în ideea în care mai sunt persoane care caută să își albească dinții în mod natural fără geluri, lămpi, fatete și alte bazaconii.

Faceți ca mine dacă vi se pare că procedez corect, daca nu, nu. NU oblig pe nimeni. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *