Ai cumpărat crema minune despre care ai citit că poate face miracole cu tenul tău. Trece o lună de când o aplici cu sfințenie, nu observi nicio îmbunătățire și nu înțelegi unde greșești, tenul nu este mai luminos, coșurile enervante nu dispar și nici ridurile din jurul ochilor nu par să se estompeze.
Te întrebi de ce. Dar hai să facem o analiză mai amănunțită a celorlalte aspecte din rutina ta zilnică de frumusețe. Îndepărtezi machiajul în fiecare seară înainte de culcare, acorzi suficient timp somnului? Te poate mira, dar toate aceste lucruri influențează în mod direct aspectul tenului tău.
Iată 6 obiceiuri nocive de care trebuie să scapi cât mai repede pentru un ten fără probleme, tânăr și curat.
1. Nu folosești produse pentru protecție solară
Tuturor ne place să fim bronzate, să avem mereu acel glow de vacanță, asta este cert, însă știm cu adevărat care este prețul pe care îl plătim pentru o piele bronzată? Riduri premature, pete apărute la nivelul feței sau chiar cancer de piele. Începi să te gândești de două ori înainte de a ieși din casă fără o cremă cu protecție SPF, nu-i așa? Trebuie să conștientizam că soarele nu este prietenul nostru cel mai bun și așa cum nu uităm să respirăm, la fel nu trebuie să uităm să aplicăm crema cu protecție solară în fiecare zi! Nu doar când mergem la plajă sau la piscină!
2. Nu te demachiezi înainte de culcare
A fost o petrecere pe cinste, te-ai întors în zori acasă, iar singurul lucru pe care vrei să-l faci este să arunci cât mai repede sandalele incomode și să îmbrățișezi patul. Știu! Dar înainte de a face asta gândește-te doar la cum va arată tenul tău când te vei trezi: mici coșuri, iritații, roșeață.Merită toate astea pentru doar două minute pe care trebuia să le aloci demachierii? Așa mă gândeam și eu..
Sfat: ține pe noptieră un pachet de șervețele demachiante, așa nu vei mai avea nicio scuză să sari peste curățarea feței!
3. Nu dormi suficient
Somnul de frumusețe nu e tocmai un mit. Este o realitate și trebuie să respecți cu sfințenie cele 7-8 ore de somn pe noapte. Atunci când nu te odihnești cât ar trebui nu numai că sistemul imunitar începe să devină slăbit, dar organismul produce și mai mult cortizol, hormonul stresului, care în timp îți afectează nivelul de colagen, făcând ca pielea ta să își piardă din elasticitate.
4. Nu îți schimbi produsele cosmetice destul de des
Crema pe care o foloseai încă din liceu nu mai are aceleași efecte asupra tenului tău? Acest lucru se întâmplă fiindcă fie tenul tău a ajuns să fie imun efectelor sale datorită perioadei lungi de timp în care ai aplicat-o, fie fiindcă nevoile tenului tău s-au schimbat odată cu trecerea timpului.
Așa cum ne schimbăm garderoba de la un sezon la altul, așa și produsele cosmetice pe care le folosim trebuie să fie schimbate o dată la patru luni pentru ca tenul nostru să poată face față cu brio schimbărilor climatice aduse de fiecare anotimp. Fă schimbări mici, înlocuiește crema hidratantă din timpul iernii cu o cremă matifianta pe perioada verii.
5. Folosești prea multe produse de make-up
Este extrem de important să îți lași tenul să respire, să nu îl suprasoliciți sau stresezi cu o gamă prea largă de produse. Cel puțin pe timpul verii încearcă să te limitezi la trei sau patru produse. Vei fi surprinsă de cât de fresh poate arăta tenul tău cu doar un ruj într-o nuanță aprinsă sau ce strălucire pot căpăta ochii doar folosind un fard în tonuri deschise.
6. Nu acorzi suficientă atenție gâtului și decolteului
De cele mai multe ori devenim obsedate doar de îngrijirea feței încât uităm să ne concentrăm atenția și asupra altor zone care ne pot trăda vârstă, lipsa somnului sau alimentația precară.
Știai că pielea din zona gâtului și a decolteului este chiar mai sensibilă și mai subțire decât cea din zona feței? Așa că asigură-te că îi acorzi aceeași atenție, asta însemnând un proces de curățare, exfoliere și hidratare. De asemenea, poți aplica și creme speciale pentru zona decolteului menite să prevină îmbătrânirea pielii.